Leiriläisten Muikku-muistoja

" Oli vauva muikkunen, ja se ui, ja se ui, ja se ui. Meni suureen
katiskaan, eikä päässyt pois, eikä pääsyt pois. "

" Oli äiti muikkunen, ja se ui, ja se ui, ja se ui. Meni suureen
katiskaan, eikä päässyt pois, eikä pääsyt pois. "

" Oli isä muikkunen, ja se ui, ja se ui, ja se ui. Meni suureen
katiskaan, eikä päässyt pois, eikä pääsyt pois. "

" Oli partiolainen vaan, ja se ui, ja se ui, ja se ui. Löysi suuren
katiskan, ja se aukaisi ja sen aukaisi. Ja muikut uivat pois. "

Härski ja Reppuli

Moi kaikki Muikut, sekä pienet ja isot!

MUIKKU-leiristä on nyt kulunut jo reilusti yli puoli vuotta ja mulla on edelleenkin tosi hyvä ja lämmin olo meiän mellojen ja pailakoitten ensimmäisestä yhteisestä leiristä. Ja tuo hyvä ja lämmin olo vain syvenee koko ajan varsinkin kun viime viikolla sain kuulla että, tuo meiän Ilopalaksella alkanut yhteistyö jatkuu vain koko ajan. Nimittäin ensi kesänä suuri joukko, melloja ja pailakoita, lähtee näillä näkymin vieläpä samalla linja- autolla TARUKSELLE, Padasjoelle. Ja siellä toimitte jälleen yhdessä samassa savussa. Joten viime kesän harjoittelut eivät ole menneet yhtään hukkaan, vaan nyt pääsette suoraan toimimaan, eikä käynnistymisvaikeuksia ole ollenkaan.

Mutta palataanpa vielä sinne MUIKKU-leirille ja Miekojärven Mäntyrantaan. Mehän aloitimma leirin heti koulujen loputtua kesäkuun alussa ja melkein 80 partiolaista pystytti komean leirin Mäntyrantaan. Leirille nousi neljä ruokasavua, INA, NUOTTA, RYSÄ ja KATISKA. Savuissa olivat kaikki ihan sekaisin, siis mellat ja pailakat, mutta kaikilla oli samassa savussa ainakin yksi kaveri, ja uusia tuli leiri aikana. Kaikki savut toimivat itsenäisinä yksikköinä, ja leiriläiset tekivät kaiken itse vaeltajien johdolla, ruoanvalmistamisesta lähtien. Leirillähän opeteltiin ja harjoiteltiin eri toimintapisteissä TARUKSELLA tarvittavia perusleiritaitoja; rakentamista, erätaitoja ja luonnontuntemusta.

Päivittäisten toimintojen lisäksi, met nauroimma yhessä ensimmäisen illan iltanuotiolla ja toisen päivän iltana leirikasteessa. Yhessä jännitimmä, kumpi joukkue voittaa lipunryöstön ja että, jääkö niitä muikkuja nuottaan viimeisen illan retkellä Orhinselänniemeen. Eivätkä Kallen ja Iikan seikkailut kalastuksen parissakaan jääneet kuulematta.

Eräs asia, kuitenkin mikä on jäänyt päällimmäisenä mieleen on se, että kuinka nopeasti löytyivät yhteiset sävelet ruokasavujen, päivittäisiin toimintoihin, ja myös vapaa- ajan pallopeliin. Ja varsinkin siinä pallopelissä näkyi se lopullinen yhteensulautuminen. Enää ei erottanut, että kuka oli mella ja kuka pailakka. Vaan kaikki me olimma ja olemme yhtä ja samaa porukkaa, partiolaisia, jotka rakennamme ystävyyttä yli rajojen. Siis myös yli lippukuntarajojen.

Kiitos vielä vaeltajille, te teitte suurimman työn vetäessänne ruokasavujen toimintaa, opitte varmasti myös itse paljon. Kiitos kaikki aikuiset johtajat, ilman teidän läsnäoloanne ja työpanostanne MUIKKU- leiri ei olisi noussut pytyyn. SUURI kiitos Mäntyrannoille upeasta leiripaikasta. Mutta ennen kaikkea kiitos kaikille leiriläisille, te toitta hymyn minun huulille ja silmät kosteaksi kotiin lähdön hetkellä. Tämä leiri oli tehty teitä varten.

Hauskaa oli, eikä Mäntyrannasta olisi haluttanut lähteä pois, mutta aina täytyy lähteä, että voi tulla takaisin… " Oli vauva muikkunen…"

Anniina, Saija ja Anna

Sitten niitä luvattuja leirimuistoja…

· Oli kivat ilmat, ja kivoja kavereita ja kivat ohjaajat.

· Anniinan, Saijan ja Annan parhaita muistoja Muikku- leiriltä:

Anniinan mielestä leirikaste oli jännittävän hauska, vaikka nilkka nyrjähtikin. Saijan mielestä leirikaste oli myöskin hauska, mutta myös lautalla kaatuminen ja järvessä uinti oli mukavaa. Annan mielestä hauskaa oli kun sai uusia ystäviä. Ensimmäinen uinti oli hauska, mutta pienen sormitapaturman vuoksi, hän ei voinut uida enempää. Leirikaste oli paras.

Huonoina muistoina jäi mieleen Anniinalla, kun nilkka nyrjähti, eikä voinut sen vuoksi uida yhteen päivään, vaikka olisi ollut lämmintä vettä. Saijan mielestä huonoa oli se, kun Anna ja Anniina satuttivat itseään ja se kun piti lähteä kotiin. Annan mielestä oli ikävää, kun hän viilsi itseään sormeen puukolla eikä voinut enää uida. Muuten leiri oli hauska.

Teemu

Täällä on ollut tosi kivaa. Ollaan tehty kaikenlaista hyödyllistä ja hauskaa on ollut. Kävimme myös Orhinselänniemessä uimassa ja vetämässä nuottaa.

· Muistoni leiriltä olivat hyväntuoksuinen vessä ja kylmä teltta. Huonoja juttuja oli se, että joutu väärään telttaan nukkumaan, minun olisi pitänyt päästä Inan telttaan. Ja se, että piti nousta liian aikaisin. Morris pörrö oli ihana koira. Yhteiset työt oli kauheita. ( puhtaaksi kirjoittajan huomio!! )

· Leirikokemus

Leirillä oli mukavaa rakentaa kaikkea, käydä Orhinselänniemessä, nukkua havulaavussa, olla lipunryöstöä, leirikaste, näkötornin rakentaminen, olla kavereitten kanssa ja tehdä kaikkea kivaa. Leirillä ei ollut tylsää. Minun mielestäni leiri oli tosi hauska ja minulla oli tosi hauskaa. MELLAN KIIPIJÄT!! PELLON PAILAKAT!! MUIKKU!!

Riikka ja Viivi

Muikku- leirillä oli hauskaa! Oli hauska oppia erätaitoja, luontoasioita ja rakentelua. Aluksi tuntui siltä, että haluaisi kotiin, mutta viimisenä päivänä tuntui, ettei haluaisi kotiin. Kun tulimme leiripaikalle, näytti paikka hirmutylsältä, mutta viimisinä päivinä se oli iloa ja riemua täynnä. Klo. 21.00 olimme metsässä lipunryöstöä. Se oli tosi hauskaa! Kunpa näin hauskoja leirejä olisi vielä tulevaisuudessakin. 

· Hauskinta tällä leirillä oli käveleminen Orhinselänniemeen, vai mikä se nyt olikaan. Hauskaa oli myös maamerkkien avulla metsässä kierteleminen.

Tiinander

Muikku oli mukava ja hyvin onnistunut leiri. Välillä oikeastaan ihmetytti, kuinka hyvin pailakat tuli mellojen kanssa toimeen. Tai enhän mie muitten savuista tiedä, mutta Inassa ainakin. Perjantaina ei enää edes huomannut kummasta lippukunnasta oli. Ja sehän on tietenkin hyvä asia! Loppuleiristä en osaa sanoa mitään, mutta kun oon kyselly muilta, niin on sanottu, että hyvin onnistunut sekin oli. Se vaeltajille tehty yllätys oli mukava, vaikkakin aamuaurinko poltti naamaa aika pahasti.

Piia

Mie tykkäsin leiristä ihan älyttömästi! Sielä oli tosi hauskaa, oppi uutta ja sai paljon uusia hyviä kavereita! Mie toivon, että ens vuonna tai taruksen jälkkiin kahen vuen päästä olis Muikku II. Paikka leirille oli tosi hyvä ja ohjelma oli tosi hyvin suunniteltu. Alkuleiristä ruoka oli ongelma, mutta ei se mitään, kaikki toimi hyvin, eikä kukaan kuollu nälkään… Vaeltajaohjelma oli hyvin järjestelty ja oli ihan päästä päiväksi pois leiristä. Samoin vaeltajista ja johtajista pidettiin kyllä tosi hyvää huolta… Ne iltanuotiot oli hyvä juttu! Näitä hvyiä asioita vois jatkaa vielä vaikka miten pitkään mutta jos kuitenkin lopetan… Hauskaa kesää ja tulkaa sitten Mellan Kiipijät vähintään yhtä isolla porukalla muikku kakkoselle! 

Krista

Tässäpä sulle leirikokemuksestani palanen paperilla. En ollut koskaa aiemmin ollut partioleirillä, joten leiri oli jo sinänsä minulle täysin uusi kokemus. Oli lähtenyt mukaan iloisella ja vastaanottavaisella mielellä ja tiesin heti aluksi, että oppisin leirillä paljon uusia asioita. Se, että minusta tuli pienemmille leiriläisille vj, tuntui todella oudolta, koska en tuntenut itseäni yhtään sen osaavammaksi kuin ne "pienet leiriläiset" (partiotaitojen osalta). Mutta kummasti sitä vain sulautuu tehtäväänsä ja oppii nopeasti monia asioita, joita voi sitten opettaa pienemmille. En kokenut vj:n tehtävää missään vaiheessa raskaaksi ja siksipä vaeltajien hemmottelu tuntui ylenpalttisen upealta. Leiri oli minulle todella hyvä kokemus: opin paljon uutta, sain uusia kavereita ja elämän arvojärjestys palasi taas uomiinsa. Muikusta jäin niin hyvä maku, että suuntaan mielelläni kohti seuraaviakin partioleirejä!

Pirkkis ja Sirkkis

The Muikku-leiri (tähän on hyvä päättää…)

Tullaan linkkarilla tienvarteen ja laitettiin raskaat rinkkamme selkään. Yleisten tavaroiden kannosta tietenkin luistethiin . Ensimmäinen yö oli siis SAIRAAN kylmä! Eli koko yö lisältiin vaatteita ja siksi unet jäivät väliin. Sitten toisen päivän yönä oli leirikaste. Ensin käveltiin huivit silmillä pitkin kenturaa. Toinen kirjoittajista törmäsi lipputankoon ja johonkin muuhun "tikkuun" ja kuten useilla, kenkä tippui. Toinen taas joutui törmäyksen kohteeksi. Koivunlehtitee ei oikein maistunut ja sukatkin kastui. Meidän savumme -INA- oli täynnä mukavia vartiolaisia. Mukaan mahtui västäräkki ja leipäläpi . Päivien kuluna sopivasti meni poikien lippisten ryöstö. Sitten olikin lipunryöstöä. Tiukan ottelun voitti keltainen joukkue, vaikka puanisilla olikin meidät… Tänään oli vierailupäivä, johon olin pettynyt, koska karkkia oli niukanlaisesti. Nyt juuri on ruoka ja me täällä tyttöjen puolijoukkueteltassa odotetaan ruuan santsausaikaa. Luvassa iltanotski Orhinselänniemessä.

Muikkuleiri vaikenee, mutta vain hetkeksi…