Miikka lumikuopassa
Miikka lumikuopassa. Muita lumikuoppayöpyjiä olivat Salomo ja Teemu.

Talviyöretki Kotakulhaan 5. - 6.4.2003

Nostimme kytkintä seuriksen pihalta lauantai aamuna n. klo 10. Alkukommellusten jälkeen kaiki autot saatiin matkaan kohti Kotakulhaa. Perille päästyämme alkoi hiihtäminen. Hiihdimme yhtämatkaa sudareitten kanssa isolle kämpälle ja jatkoimme matkaa rinkkojen , ahkioiden, teltan ja kaiken muun tarpeellisen kanssa kohti autiotupaa. Otimme mukaan myös siirtymävaiheessa olevat Nopeat Salamat.

Matka sujui sangen rattoisasti ja autiotuvalle pääsyn ja hengähdystauon jälkeen aloimme Mösön ja Aijan johdolle kaivaa kuoppaa kaminatelttaa varten. Saukko- vartion pojat (Miikka ja Salomo) päättivät tehdä retkestä seikkailua ja alkoivat kaivaa itselleen lumikuoppia, joissa meinasivat majoittua. Kuopat saatiin kaivettua ja alkoi nälkä ja vaivata. Kaivoimme trangiat esille, jakaannuimme ruokaryhmiin ja aloimme valmistaa ruokaa. Syönnin jälkeen mukaan liittyivät myös Aurinkohiihdon 30 km hiihtäneet Teemu ja Härski.

Teemu lähti myös tekemään itselleen muiden poikien kanssa lumiajoitetta ja muut lähtivät laskemaan mäkeä lammen toiselle puolelle. Kaminateltan pystytyksen jläkeen suuntasimme iltanuotiopaikkaa kohden, johon sudareitten oli määrä tulla. Vietimme nuotion äärellä pienen hiljentymishetken, jonka jälkeen kukin palasi omaan leiriinsä. Nopeat Salamat luovutimme sudareitten hoiviin ha riensimme lämmittelemään kaminoita. Ilta meni puita hakatessa. Ohjelma oli muutenkin aika vapaamuotoista. Illalla jaoimme kipinämikkovuorot ja laitoimme nukkumaan.

Aamu valkeni niinkuin ennenkin ja kankeuksien jälkeen saimme koneet käyntiin. Kaikki oli pakattu ja lähtemään päästiin 10.40. Pojat nukkuivat urhoollisesti lumikuopissa ja tytöt ja Risto urhoollisesti kaminateltassa.