Äläskeleponen 2014

Aamulla kello oli paljon ja vähän päälle, kun lähdimme linja-autolla kirkon parkkipaikalta iloisina ja pirteinä valmiina kaikkeen, mitä eteen olisi tulossa.

Matka sujui rattoisasti, kun kaikilla oli hauskaa. Kohta olimme jo Mellakoskella josta otimme matkaan neljä matkustajaa. Olimme hyvissä ajoin perillä Tervolassa ja saimme luokaksemme 1. luokan, naapureinamme jälleen kerran Pellon Pailakat. Sitten päätettiin nukkumapaikat ja keskellä luokkaakin pääsi nukkumaan. Rinkkojen ”levittämisen” jälkeen lähdimme syömään makaroonilaatikkoa.

Syömisen jälkeen pääsimme tahdin avajaisiin, joissa saimme kuulla miksi tervolalaisia kutsutaan ämpäripäiksi. Avajaisissa opimme myös Äläskeleposen laulun, joka oli tehty Robinin kappaleeseen. Avajaisten jälkeen lähdettiin rastiradalle ja pettymyksenä totesimme, että se oli ulkona ja sisällä ramppaamista, sillä vain kirkon esittely oli ulkona.... Teimme muummuassa Ylitornion sanomat -lehden, oman Äläskeleposen ja tutustuimme Tervolan kirkkoihin. Tervolassa on kolme kirkkoa vanhin oli rakennettu noin 300 vuotta sitten, keskimmäinen 150 vuotta sitten ja kirkkoherranvirasto jonka tiloissa oli ”kirkko” oli ollut pystössä noin 40 vuotta. Meidät päästettiin käymään toiseksi vanhimman kirkon kellotapulissa ja perustuksissa, jonne kaikki ei uskaltautunut (rohkeutta sekin).

Kirkolta lähdimme syömään. Syömisen jälkeen kanttiini aukesi. Myöhemmin menimme kynttiläkulkueeseen. Veimme hautakynttilät jäälle. Teimme hautakynttilöillä Lapin Partiolaisten tunnuksen jäälle. Menimme iltahartaukseen kirkkoon. Pappi selitti jotain vähän aikaa. Sitten lähdimme koululle. Iltahartauksen jälkeen menimme iltapalalle, jonka jälkeen sudenpennut ja seikkailijat katsoivat elokuvan salissa. Sitten hoidimme iltatoimet ja menimme nukkumaan.

Aamulla söimme aamupalaksi riisipuuroa, nam. Palatessamme luokkaan pakkasima kamoja rinkkoihin ja valmistauduimme Ämpäripääolympialaisiin. Mellan Kiipijöillä oli kolme joukkuetta: Kuu, Aurinko ja Tähti. Kaikilla ryhmillä piti olla keppihevonen. Rasteja oli yhteensä neljä, ympäri Tervolaa. Mukana oli niin keppihevos-esterata, lumijalkapalloa umpihangessa, paaluntyöntöä kuin ämpärinheittoakin unohtamatta tietenkään ulvontaa, jossa mitattiin joukkueen huuto-voimaa desibelimittarein. Olympialaisten jälkeen kokoonnuttiin yhdessä vielä saliin Partiomessuun, jossa lauloimme tuttuja partiomessun lauluja.

Kotimatkalle lähdettiin kahdelta, hautausmaanparkkipaikalle saavuttiin noin puoli neljän aikaan, mutta osa porukasta oli jäänyt jo välille. Okei on pakko myöntää oli TOSI kivaa!!!! : ) Mutta rinkan purkaminen Ei ollu niin mukavaa.... kun kaikki oli jo kotona niin kaikilla oli (varmaan..) mukava päästä omaan pehmeään,mukavaan ja ihanaan sänkyyn... Mutta kaikki ainaki minun mielestä oli illalla ihan väsy... Semmonen se kiva Äläskeleponen sitte oli. Kaikilla oli kivaa, todellaki, todellaki, todellaki kivaa, niin se reissu oli kiva reissu. TOSIAAN OLI TOSI TOSI KIVAA!!! :)x

- Jutun kirjoittivat tahtiin osallistuneet KOVOSHETKAT