Syysretki

Syysyöretki Eholammella 26. - 28.9.2003

Mellan Kiipijöiden jo pitkäksi perinteeksi muodostunut syysyöreki järjestettiin taas tänäkin vuonna partiolaisten omalle kämpälle Eholammelle. Luvassa oli vartiolaisilla kaksipäiväinen yöretki Ehovaaran päällä laavuissa yöpyen ja sudenpennuilla yhden yön retki, jossa nukuttaisiin kaminateltassa.

Noin parikymmentä vartiolaista lähtivät retkelleen siis jo perjantai-iltana klo 17.00 Seurakuntatalolta ja suuntasivat sieltä matkansa kohti Eholampea ja sitä kautta Ehovaaraa. Perille päästyään aloitettiin leirin rakentelutoimet, jotka toteutettiin niin, että vaeltajat ja johtajat avustivat nuoria laavujen pystytyksessä ja nuotioiden sytyttämisessä. Laavut saatiinkin suhtellisen hyvin valmiiksi ennen pimeää ja ennen yhdeksää jo neljä komeaa nuotiota loistivat muuten lähes äänettömän Ehovaaran päällä. Tällöin nuoret siirtymäiässä olevat vartiolaiset lähtivät laskemaan alas Ehovaaran rinnettä yöpyäkseen Eholammen kämpässä. Iltahiljentyminen pidettiin puoli yhdentoista aikaan, jonka jälkeen siirryimme majoitteisiimme nukkumaan.

Yö sujui muuten rauhallisissa tunnelmissa, vaikkakin vettä alkoi sataa ja eteenkin Hunajasaukkojen pressulavussa oli ollut tiivis tunnelma seitsemän vartiolaisen nukkuessa suurien vesimassojen tullessa alas taivaalta. Muutenkin tunnelma oli kaiken kaikkiaan märkä ja aamulla päätimme johtajiston kanssa tulevamme alas Eholammelle ja yöpyvämme seuraavan yön joko suurissa pressulaavuissa tai kämpässä Eholammen ympäristössä.

Sudenpennut saapuivat Eholammelle klo 13. ja päätimme myös, että on turhaa alkaa pystyttämään kaminatelttaa ja että sudenpennutkin voisivat yöpyä kämpässä. Sudenpentujen iltapäivän ohjelmaan kuului pieni retki ympäristöön, kun taas vartiolaiset ahersivat kiinnittämällä saunaan kuivaamaan tavaroitaan, keittämällä hernekeittoa ja tekemällä Eholammelle puita.

Päivällisenään vartiolaiset keräsivät lähiympäristöstä puolukoita, joista sitten myöhemmin valmistivat herkullista vaaleanpunaista puolukkapuuroa, joka maistui todella hyvälle raskaan päivän keskellä.

Illalla illan ohjelmassa paikalle saapui myös retken teemahwnkilö, nimittäin Robinson Crusoe. Hän saapui paikalle ihmettelemään partiolaisten toimintaa ja vetämään iltaohjelmaa kämppään, jossa vallitsi tiivis tunnelma, koska ulkona satoi niin, että ulkona iltaohjelma olisi ollut hankala järjestää. Iltaohjelman jälkeen kaikki lähtivät nukkumapaikoilleen, kukin omaan suuntaansa; Kämpässä yöpyivät sudenpennut ja tyttövartiolaiset, kun pojista taas Nopeat salamat yöpyivät saunassa ja Saukot grillikodassa.

Aamulla lipunnoston ja ameban jälkeen vartiolaiset lähtivät opettelemaan trangian käyttöä ja sudenpennut alkoivat valmistaa itselleen muistoa syysyöretkestä. Vartiolaisten oli määrä keittää trangialla itselleen tiskausvesi ja valmistaa siinä sen jälkeen ainakin lihaisaa ruokaa, nimittäin nötköttiä, tuota varsinkin vanhempien poikavartiolaisten suuressa suosiossa olevaa ruoka-ainesta.

Retki sujui kaikkien mielestä hyvin, eikä pienen vesisateen annettu tunnelmaa häiritä. Kaiken kaikkiaan retkestä jäi mukava mieli...varmasti monelle.

-Tommi